Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Nieuws
Arjen Schep benoemd tot bijzonder hoogleraar Heffingen van Lokale Overheden Erasmus School of Law (ESBL)
30 maart 2020
Bron: ESBL

Arjen Schep is benoemd tot bijzonder hoogleraar Heffingen van Lokale Overheden aan de Erasmus School of Law en tot wetenschappelijk directeur van het Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden (ESBL). Prof. mr. dr. Schep volgt in beide hoedanigheden prof. mr. dr. Jan Monsma op. De leerstoel wordt mogelijk gemaakt door de Stichting J.H. Christiaanse.

Professor Schep mag gezien worden als een echte ‘Rotterdamse’ fiscalist omdat hij na zijn studie aan het werk ging als onderzoeker bij Erasmus School of Law en ook zijn promotietraject aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voltooide. Hij doet onderzoek naar de heffingen van lokale overheden en de waardering van onroerende zaken, zowel binnen als buiten Nederland.

Zijn onderzoek, en dat van het ESBL, richt zich de komende tijd vooral op een viertal thema’s:
• Innovaties bij herziening van lokale belastingen & Wet WOZ
• Property Tax als middel voor Domestic Resource Mobilisation in ontwikkelingslanden
• Lokale belastingen & Duurzaamheid
• Lokale bekostigingsinstrumenten voor gebiedstransformatie

Naast zijn onderzoek zet hij zich in voor het onderwijs dat binnen de Sectie Belastingrecht wordt verzorgd, waarbij hij studenten in aanraking brengt met het onderzoekswerk.
Naast zijn werk voor het ESBL neemt professor Schep deel aan verscheidene landelijke commissies en werkgroepen, is hij een deel van zijn tijd werkzaam voor Belastingen van de gemeente Amsterdam en blijft hij werkzaam als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Rotterdam. Op deze wijze combineert hij theorie en praktijk.

Met het aantrekken van Arjen Schep zet het ESBL een bewuste stap om top-juridisch onderzoek op het gebied van lokale belastingen en het waarderen van onroerende zaken voor overheidsdoeleinden nog verder te ontwikkelen. “Wij zijn zeer verheugd en ook trots dat Arjen Schep de leerstoel gaat bekleden”, zegt Arri Hartog, voorzitter van het bestuur van de stichting J.H. Christiaanse. “Hij behoort immers tot dé topautoriteiten op het gebied van lokale heffingen en Wet WOZ. Door zijn jarenlange brede ervaring is hij uitstekend in staat om wetenschap en uitvoeringspraktijk met elkaar te verbinden. Vanuit die ervaringen zal hij van grote waarde zijn voor het vakgebied.”