Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Nieuws
Nieuw voorstel omtrent WOZ-deelobjectcodes
7 december 2020
Bron: Samen Organiseren

Op 13 juli 2020 hebben wij de door ons voorgestelde wijzigingen voor de WOZ-deelobjectcodes ter consultatie op WOZ-datacenter geplaatst. Op ons voorstel hebben wij veel reacties mogen ontvangen, waarvoor onze hartelijke dank.

De reacties waren overwegend positief. Vanuit de sector wordt ook een brede behoefte gevoeld aan het beperken en/of vereenvoudigen van de deelobjectcodes.

Er werden echter ook kritische kanttekeningen geplaatst bij ons voorstel:

  • Van sommige deelobjectcodes werd voorgesteld ze te verwijderen, omdat ze weinig werden gebruikt, maar die voor enkele organisaties toch zeer relevant bleken;
  • Er is voor het waarderingsproces behoefte aan een nadere verfijning (soms gemeente specifiek) van de deelobjectcodes.

Wij zijn met uw feedback aan de slag gegaan. Er is een nieuwe werkgroep geformeerd bestaande uit de volgende organisaties:

Gemeente Den Haag, Gemeente Noordenveld, Gemeente Tilburg, Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW), Cocensus, Waarderingskamer en VNG Samen Organiseren.

De bijeenkomsten die zijn gevoerd met de bovenstaande werkgroep hebben geleid tot een nieuw voorstel voor de deelobjectcodes. In de bijlage treft u een Excel document aan met ons nieuwe voorstel. Ook treft u een pdf document aan waarin is beschreven hoe ons voorstel tot stand is gekomen en hoe u de gegevens in het Excelbestand dient te interpreteren. Wij adviseren u om eerst het pdf-document te lezen en vervolgens het Excelbestand te raadplegen.

Helpt u ons (weer) verder?

Wij zouden graag uw reactie willen op de onderstaande vragen:

  1. Wat vindt u van de opzet zoals die in het pdf- en Exceldocument zijn beschreven?
  2. Zijn er deelobjectcodes die u mist in de verplichte lijst?
  3. Is er naar uw mening behoefte aan een optionele WOZ-deelobjectcode lijst en zo ja, welke deelobjectcodes mist u nog?

Wij ontvangen uw reactie graag vóór 15 januari 2021.

Alvast onze hartelijke dank voor uw medewerking!