Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Nieuws
Voor zomer kabinetsreactie op onderzoek 'no cure no pay' bedrijven
28 april 2022
Bron: Rijksoverheid.nl

Het kabinet streeft ernaar om de reactie op het rapport “Van beroep in bezwaar; Werkwijze en verdienmodel ‘no cure no pay’-bedrijven WOZ en BPM” voor de zomer naar de Tweede Kamer te sturen. Dit blijkt uit antwoorden van Minister Bruins Slot ( BZK) op Kamervragen.

De minister onderschrijft het advies van de Waarderingskamer dat huiseigenaren er in veel gevallen beter aan doen hun gemeente te bellen als er mogelijk een foute taxatie is gedaan. In contact treden met de gemeente is volgens de bewindsvrouw in het algemeen een eenvoudige, laagdrempelige en volledig kosteloze handeling. Zij realiseert zich echter terdege, dat er daarnaast mensen zijn die een drempel ervaren om zich tot de overheid te richten. Ook voor hen is het van belang dat er een laagdrempelige rechtsbescherming is. Het is daarom van belang dat de burger een gemachtigde, waaronder een no cure no pay-bedrijf, kan inschakelen.

De minister is er een groot voorstander van dat de burger eenvoudig kan zien waarop de WOZ-waarde gebaseerd is. Of de verbetering van het taxatieverslag ook tot minder procederen leidt, durft zij niet op voorhand te zeggen. Er zijn volgens haar meerdere redenen waarom burgers procederen tegen een WOZ-waardebeschikking.