Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Nieuws
Kabinet gaat praktijk no cure no pay bedrijven onderzoeken
18 oktober 2018
Bron: Antwoorden Kamervragen 15 oktober 2018,  kenmerk 2362604 

De minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker, heeft Kamervragen beantwoord  over de opmars van No Cure, No Pay bureaus bij WOZ-bezwaren.

Bij bezwaren die zijn ingediend door gemachtigden die werken op basis van ‘no-cure-no- pay’ komen ongewenste praktijken voor. Dit is ook bekend bij de ministers van Financiën en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Deze problematiek komt namelijk ook voor bij de parkeerbelastingen en de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) ingeval van import  van gebruikte auto’s. Zowel bij het niet betalen van parkeerbelasting als de import van gebruikte auto’s blijkt een groep ondernemers namens kentekenhouders massaal bezwaar en beroep in te dienen tegen de naheffingsaanslag parkeerbelasting dan wel de (eigen) BPM-aangifte, zelfs in die gevallen waarbij het te behalen belastingvoordeel klein is. Net zoals bij de WOZ is er ook in dit geval een verdienmodel ontstaan.

De ministers van Financiën, BZK en Justitie en Veiligheid zullen de ontwikkeling van de aantallen bezwaren door no cure no pay bedrijven en de in verband daarmee toegekende kostenvergoedingen laten onderzoeken. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek zal worden bezien welke oplossingen voor de problematiek in de rede liggen.