Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Nieuws
Vanaf dinsdag 17 maart sluiten de gerechten, urgente zaken gaan wel door
16 maart 2020
Bron: Rechtspraak.nl

In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten vanaf dinsdag 17 maart de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten. Urgente zaken gaan wel door. Dit zijn zaken waar een rechterlijke beslissing niet achterwege kan blijven omdat het bijvoorbeeld raakt aan de rechten van verdachten of rechtzoekenden. Klik hier voor meer informatie.

Waar mogelijk zullen deze rechtszaken plaatsvinden met gebruikmaking van videoconference of tele(fonisch) horen. Als fysieke komst naar het gerechtsgebouw noodzakelijk is, zullen daar passende maatregelen voor getroffen worden.

Geen publiek

Op dit moment krijgen mensen met lichte verkoudheidsklachten of koorts al geen toegang tot de gerechtsgebouwen. Vanaf dinsdag is daarnaast geen publiek meer welkom bij rechtszaken.

De maatregelen duren in eerste instantie tot 6 april 2020. De Rechtspraak roept mensen op dit moment niet telefonisch contact op te nemen maar rechtspraak.nl in de gaten te houden. Morgen volgt meer informatie.

Commentaar VNG

De verwachting is dat procedures over de WOZ-waarde of aanslagen gemeentelijke belastingen niet tot de urgente zaken behoren. 

 

Silk UI Framework Simulation Device
Resize the window to preview the page in target devices.
Open the settings to change the simulation device options.